Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De kandidatencommissie schreef over mij:

Energiek, optimistisch en rechtvaardig, zo kent GroenLinks Utrecht Giel al jaren.
De commissie is onder de indruk van zijn lange ervaring als campagneleider, aanvoerder bij verschillende werkgroepen en initiatiefnemer van diverse acties voor een groenere en veiligere stad.
Giel wil graag zijn bijdrage leveren aan de raad en zijn kennis over de stad kan de fractie goed gebruiken.

Giel van Dam
Kandidaat raadslid GroenLinks Utrecht

Mijn motivatie:

Al 12 jaar voer ik met tomeloze energie voor GroenLinks gesprekken op straat en aan deuren, altijd met de vraag: “Wat vindt u van Utrecht”. Meestal is het antwoord: een fijne stad. Bij doorvragen komt de woningnood aan bod, verkeersproblemen, financiële noden, het klimaat, lerarentekort, …

De stad is nooit klaar.

In deze gesprekken kan ik putten uit ons verkiezingsprogramma, daarin staat de richting die GroenLinks op wil en daar herken ik mezelf in.

Het uitvoeren van plannen stuit vaak op weerstand. Verandering die voor de één een vooruitgang is, is voor de ander een noodzaak of een probleem. Keuzes maken en het gesprek erover aangaan is daarom wezenlijk.

Bijna alle thema’s interesseren me en bij alle thema’s denk ik ook aan duurzaamheid. Niet in de laatste plaats vanwege de toekomst van mijn eigen kleinkinderen.

30 jaar had ik een eigen theaterbureau. Zonder mijn eigen creatieve inzet en doorzettingsvermogen had ik dit nooit als zzp’er volgehouden. Nu ik met pensioen ben, wil ik me met dezelfde passie voor GroenLinks en de stad Utrecht en haar bewoners inzetten.

Luister naar een interview met Giel van Dam

Verkiezingsprogramma

Natuurlijk herken ik me in het verkiezingsprogramma. Toch enkele opvallende punten:

Ik realiseer me dat niet elke maatregel door iedereen verwelkomt wordt. Graag ga ik in gesprek omdat uiteindelijk de politiek stappen zal moeten zetten, haar verantwoordelijkheid zal moeten nemen.

Contact

  • Vraag
  • Opmerking
  • Compliment
  • Gesprek

Tijdens de campagne en natuurlijk ook daarna beantwoord ik graag al jullie vragen.
Ik hou van direct contact dus kom graag langs of spreek je op straat.
Stuur een mail naar groenlinks@gielvandam.nl en ik neem contact op.

En verder …

… hou ik van bergwandelen, puzzelen, biljarten, klimmen.
Gaat er veel tijd zitten in (pleeg)dochters en kleinkinderen.
Ben mijn leven lang bezig met actievoeren tegen kerncentrales, voor vrijlating van Mandela, voor behoud van Amelisweerd, …
Na mijn opleiding aan de HTS, werktuigbouwkunde en de Sociale Academie De Horst ben ik gaan werken in het Vormingswerk. Daarna 35 jaar als zzp’er theaterbureau Giel van Dam en theaterbureau Spot gehad waarmee ik o.a. Circus Jopie (nu Diedom), Circus Tadaa, Meatball & vd Camp Circustheater, en vele voorstellingen met als thema duurzaamheid/milieu in mijn pakket had.
Nu gepensioneerd en o.a. betrokken bij Milieu Centrum Utrecht, Catching Cultures Orchestra maar vooral GroenLinks Utrecht.